Advies van econoom Mathijs Bouman over onze economische groei


  General news

Het tempo is er even uit, volgens journalist en econoom Mathijs Bouman. Uit de economie, productiviteit en de bouw. Hij nam ons mee in een sterk inhoudelijke presentatie over de algemene conjunctuur, het nieuw te vormen kabinet met haar migratieperikelen en de financiering van de woningmarkt (waaronder het benodigde buitenlandse kapitaal).

 

 

Als econoom is zijn belangrijkste boodschap dat de rente weer gaat dalen, misschien wel sneller dan verwacht, en dat we moeten investeren in goede vakkrachten. Mathijs: “We hadden het altijd over te weinig geld, grondstoffen en ruimte om te bouwen, maar de nieuwe bottleneck is goede vakmensen”.

Daarnaast benadrukt hij het belang van een goede samenwerking tussen politiek en de vastgoedsector voor het oplossen van de woningproblematiek. Mathijs: “Het vertrouwen ontbreekt momenteel. Een charme-offensief van de vastgoedsector is nodig, bijvoorbeeld in de vorm van best-practices. Laat zien waar je mee bezig bent, hoe je dat doet en hoe buitenlands kapitaal hierin een belangrijke rol speelt.”

Lees meer HPP nieuws