‘Het Schip’ wins Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019!


  General news, HPP-REDA

 

‘Het Schip’ in the Spaarndammerbuurt in Amsterdam wins the Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019. HPP-REDA member Vastbouw was responsible for the renovation of the 81 rental properties. Maxime Verhagen from Bouwend Nederland: “Vastbouw Oost B.V. has put a lot of effort into giving the houses the quality of new construction without compromising the monumental character. They did a wonderful job. Really an example project!”

[in Dutch]
Het Schip in de Spaarndammerbuurt heeft de prijs gewonnen voor beste Amsterdamse nieuwbouwproject 2019. HPP-REDA member Vastbouw was verantwoordelijk voor de renovatie van de 81 huurwoningen. Maxime Verhagen van Bouwend Nederland: “Het zijn nieuwe woningen in een oud jasje. Vastbouw Oost B.V. uit Rijssen heeft de woningen van binnen volledig gestript en opnieuw ingedeeld. De gevels zijn voor 30% vernieuwd, en 6.500 ruitjes zijn vervangen. De aannemer heeft prachtig werk geleverd en veel inspanning gedaan om de woningen de kwaliteit van nieuwbouw te geven zonder afbreuk te doen aan het monumentale karakter. Echt een voorbeeldproject!”

Het project met 81 huurwoningen is van binnen en van buiten volledig aangepakt. De woningen hebben het comfort van nu gekregen en zijn klaar om in de toekomst zonder gas te worden verwarmd. Wethouder Laurens Ivens (Bouwen en Wonen) en voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen reikten de prijs uit aan de bewoners en de betrokken partijen op de Open Dag van de Bouw.

Bekijk hier de nieuwsuitzending van AT5 van de prijsuitreiking.

[Source Amsterdamwoont.nl]