Holland Property Plaza verbreedt netwerk met eerste woningcorporatie


  General news, HPP-PUBLIC

 

[In English]

Wooncompagnie tekent als eerste woningcorporatie voor een lidmaatschap bij vastgoednetwerk Holland Property Plaza (HPP). Als lid van het netwerk wil Wooncompagnie graag nader in contact komen met overheid, marktpartijen en hopelijk meer collega-corporaties om in (nieuwe) samenwerkingsverbanden de uitdagende volkshuisvestingsopgave aan te pakken.

Anneke Timmermans (Regisseur Woningen bij Wooncompagnie) zal als vertegenwoordiger van Wooncompagnie optreden binnen het HPP netwerk. Zij maakte eerder dit jaar de overstap van de Amerikaanse investeringspartij Greystar naar woningcorporatie Wooncompagnie en ziet met haar achtergrond het belang van samenwerking:

“Ik merk nu ik zelf in de corporatiewereld zit dat er andere spelregels zijn dan voor beleggers. Het zijn twee gescheiden werelden die elkaar niet goed begrijpen. Er heerst daardoor bijna een soort van concurrentie terwijl we elkaar juist kunnen versterken.

Ik geloof echt dat wanneer de gezamenlijke belangen meer zichtbaar worden en we samenwerkingsverbanden creëren, we veel meer van waarde kunnen zijn voor onze huurders en woningzoekenden.”

Samenwerking met markt en overheid
Wooncompagnie hoopt via het netwerk van Holland Property Plaza nader in contact te komen met de overheid en marktpartijen. Ze zijn reeds actief in regionale samenwerkingsverbanden, maar zijn juist ook op zoek naar inspiratie van buiten de regio. Anneke: “De vraag naar wonen is groot en divers en onze middelen zijn beperkt. De betaalbaarheid bij Wooncompagnie is ons grootste goed. Daarnaast hebben we te maken met stijgende bouw- en onderhoudskosten en hoge eisen aan kwaliteit. Deze vraagstukken kunnen we alleen oplossen als we samenwerken. We zijn daarom echt op zoek naar creativiteit en nieuwe oplossingen”.

Meer inzicht in woonproblematiek
Het netwerk van Holland Property Plaza is voor Anneke niet onbekend. Vanuit haar functie als Director Asset Management bij Greystar trad ze op als bestuurslid van HPP-Y-GEN, een community van HPP met de volgende generatie beslissers. Ook vanuit Wooncompagnie zal ze deze bestuursrol blijven vervullen. “Bij HPP-Y-GEN doe ik inspiratie op en discussiëren we over de uitdagingen van vandaag en morgen, ieder met zijn eigen achtergrond en ervaringen in de vastgoed- en bouwsector.”

Christa Thijsen (directeur HPP) is blij dat Anneke ook vanuit haar nieuwe rol het netwerk van HPP versterkt:

“Door de toetreding van Wooncompagnie kent HPP nu ook partijen die de sociale woningbouwsector vertegenwoordigt. Zo krijgen onze huidige leden inzicht in de woonproblematiek van een bredere doelgroep en kunnen ze samen op zoek naar creatieve financiële oplossingen.”

Over Holland Property Plaza
Stichting Holland Property Plaza (HPP) is hét netwerk voor beslissers in de vastgoed- en bouwsector. HPP verbindt toonaangevende mensen, bedrijven, netwerken en organisaties (op Europees niveau) en bevordert zo kennisontwikkeling, uitwisseling van ideeën, grensoverschrijdende samenwerking en investeringen in projecten. Daarnaast promoot zij het aantrekkelijke investeringsklimaat in Nederland en de goede samenwerkingskansen met Nederlandse bedrijven in de bouw- en vastgoedsector.

Lees hier meer over een lidmaatschap.