HPP Connect & Innovate over innovaties in de bouw en vastgoedsector


  General news, HPP Connect & Innovate (C&I)

 

Afgelopen donderdag was de bijeenkomst van HPP Connect & Innovate, een middag van inspiratie en verbinding tussen verschillende disciplines binnen Holland Property Plaza. 5 bedrijven kregen de vloer om te pitchen over hun product en/of dienst op het gebied van proptech en circulair bouwen. De Q&A en afsluitende borrel stonden garant voor het uitwisselen van ideeën en visitekaartjes (al of niet digitaal). Al met al was het een zeer geslaagde middag met inspirerende sprekers op een inspirerende locatie.

De middag begon met een rondleiding op de bijzondere locatie Meeting Depot van Rever Interieur, waar verschillende stijlkamers gebruikt worden als living-lab werkomgeving en showroom. Denk aan een presentatieruimte gebaseerd op een stadion, een grote vergaderzaal gebaseerd op een fabriekshal en een mini bioscoop, een kroeg en sport- en gameruimtes om de interactie op de werkvloer te bevorderen.

De eerste pitch werd verzorgd door Spotr.ai, Alex van der Leer. Spotr.ai verzorgt vastgoedinspecties op basis van zo veel mogelijk beeldmateriaal gecombineerd met artificial intelligence. Door het combineren van allerlei openbare databronnen met foto’s van gebruikers en inspecteurs, kan aan de hand van deze beelden een betere planning van onderhoud worden verzorgd, kunnen meetstaten worden gemaakt en bijvoorbeeld lekkages worden voorkomen.

Spotr.ai verzorgt met name snelheid en gemak voor beleggers en beheerders.

De tweede pitch was van Strotec, Jan Walrecht, over een low tech product: bouwblokken van 89% geperst stro en 11% hout. Strotec is een biobased gevelsysteem, slaat CO2 op, blijft ademen, heeft een RC-waarde van 8,3 (hoog dus) en is volledig cradle2cradle. Het toepassen van Strotec compenseert voor de toepassing van overige materialen in een gebouw die niet CO2-neutraal zijn.  De basismodellen en variabele modules maken dat vrijwel ieder gebouw (al of niet met een draagconstructie voor hoogbouw) qua vorm gerealiseerd kan worden. En dat met 50 jaar garantie.

Pitch 3 kwam van Hugo Jager, Planologic. Planologic optimaliseert het ontwerp van stedelijke gebieden, wijken en gebouwen, door binnen de aangegeven parameters miljoenen scenario’s te draaien op basis van AI.

Hiermee wordt de doorlooptijd van projecten aanzienlijk verkort, worden haalbaarheidsstudies sterk verbeterd en gaan de risico’s van ontwikkeltrajecten omlaag.

Door het aanbieden van een dashboard waar de opdrachtgever zelf aan enkele parameters kan draaien, wordt het plan verder gepersonaliseerd en kan de business case verder worden onderzocht. BENG, BREEAM en GRESB-vraagstukken kunnen allemaal worden meegenomen alsmede de sociaal maatschappelijke uitgangspunten die gemeenten graag in de plannen verwerkt zien worden. Planologic: slimmer, synergetisch, sneller

Jan van Noordenne, Spectral verzorgde pitch 4. Spectral is een techbedrijf dat smart building platforms bouwt. Het veelal ontbreken van inzicht inzake de duurzaamheid van portefeuilles ligt aan de basis van het bedrijf. Het verzamelen van dergelijke data is zodoende een tijdrovend proces. Spectral zorgt voor een geautomatiseerd informatieproces waarbij reporting gemakkelijk te maken is. Het plaatsen van extra sensoren in gebouwen (temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, lux, beweging, etc) maakt het mogelijk om proactief het gebouwbeheersysteem aan te sturen, waarmee klimaatklachten gereduceerd worden en energie lasten kunnen worden teruggedrongen (gas bv met zo’n 20%).

Helaas kon onze 5e gast van GoFlow niet aanwezig zijn vanwege coronaklachten, maar deze pitch houden we graag tegoed.

Dank aan alle sprekers en alle deelnemers. We kijken uit naar onze volgende bijeenkomst op donderdag 4 november.

 

   

   

 

Klik hier voor meer informatie over HPP Connect & Innovate (HPP-C&I).

The innovation hub for decision makers in real estate.