HPP in gesprek met BNR huiseconoom Han de Jong en duurzaamheidsvisionair Ivo van der Mark


  HPP-IREIN & Finance

 

Geïnspireerd en met ontzettend veel nieuwe inzichten gingen we woensdagavond naar huis na presentaties van huiseconoom BNR nieuwsradio Han de Jong en Ivo van der Mark (CEO Janssen de Jong Groep).

Han nam ons aan de hand mee om te laten zien wat er in de economie gebeurt. Zo ging hij in op de twee dreunen voor onze economie: de corona-pandemie en al haar gevolgen, vervolgens de stijging van de gasprijs en hoe we door deze krachten plotseling zijn verrast door de terugkeer van inflatie. Na het bespreken van de Miljoenennota, een macro-economische verkenning van 2023 en een uitstapje naar onze sector, sloot Han af met een aantal conclusies die in het verschiet liggen. Met de disclaimer ‘de onzekerheid is groter dan normaal’, voorspelt hij onder andere: een daling van de inflatie in 2023, renteverhogingen (ondanks dat de grootste stijging van de kapitaalmarktrente achter de rug is) en aankomende recessies (al geven de maatregelen in de Miljoenennota wel steun aan onze eigen conjunctuur).

Een volgende portie inspiratie kwam van Ivo met een presentatie over een circulaire bouweconomie als nieuw economisch model én enige winnende strategie voor de toekomst. Hij liet ons inzien dat onze impact NU naar beneden moet en gaf ons inzicht in de mogelijkheden van het (her)gebruik van bouwmaterialen. Ook gaf hij een aantal voorbeelden hoe Urban Mining wordt toegepast met zijn dochteronderneming New Horizon. Hij sloot de avond af met de zin “Vanuit passie ben je op tijd, vanuit urgentie ben je te laat”.

Klik hier voor meer HPP nieuws.