HPP over het social aspect in ESG


  General news, HPP Connect & Innovate (C&I)

 

Gisteren kwamen we bijeen met een mooie diverse groep HPP beslissers en gasten om in gesprek te gaan over het ‘social’ aspect in ESG. 

“Hoe meten en integreren we de S”?

De belangrijkste takeaways, met dank aan Katherine Beisler (Director ESG Hollis), Hans Meyer (Co-founder en Managing Director Zoku) en Joan Ronner (Founder & CEO Area of People) en alle aanwezigen:

#1. Het aantal vastgoedinvesteringen met een S component is sterk aan het toenemen en S zal naar verwachting in impact net zo belangrijk worden op de vastgoedwaardering als de E.

#2. Aanwezige investeerders bevestigden #1 uit eigen ervaring; ze zien dat voor  gebouwen met een hoge betrokkenheid van gebruikers de investeerbaarheid direct toeneemt.

#3. Beleggers kijken voor S nog sterk naar ‘effort’ en minder naar ‘impact’. De behoefte is echter sterk aan het toenemen, waardoor de meetbaarheid van S een belangrijk onderwerp is.

#4. Voor meetbaarheid van S is betrouwbare bewonersdata nodig, en een platform met een hoge gebruiksintensiteit.

#5. Bij impact-gebaseerd investeren zijn de stenen een middel om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke problemen. Maatschappelijk rendement gaat hier vaak boven financieel rendement. Denk aan thema’s als eenzaamheid, veiligheid en betaalbaarheid.

#6. De toekomst is aan creatieve vastgoedoplossingen, die gebruikers langs deze maatschappelijke assen, over de grenzen van individuele eigenaarstructuren heen, op een slimme manier verbinden.

 #7. De visie van Area of People is daarop gebaseerd; “Area’s of People” helpen bouwen en klanten ondersteunen in meetbaar sociale, duurzame en financiele impact te realiseren.

Aanwezig waren verschillende HPP-beslissers en gasten op hoog strategisch niveau, waaronder investeerders, adviseurs, bankiers, ontwikkelaars en beslisser van innovatie-, technologie en procesgeoriënteerde bedrijven. De mix van deelnemers maakte dat we een goede discussie konden voeren met verschillende perspectieven. Het was een super inspirerende en gezellige avond.

HPP Connect & Innovate bijeenkomst over het social aspect in ESG  HPP Connect & Innovate bijeenkomst over het social aspect in ESG

De volgende bijeenkomst van onze community HPP Connect & Innovate gaat dieper in op de E (environment) van ESG. We houden u op de hoogte van de datum.

Lees meer HPP nieuws.