HPP Pitch & Matchmaking Day 2019 a big succes!


  General news

 

We look back to a successful first HPP Pitch & Matchmaking Day. Through this event the HPP-PUBLIC municipalities had the opportunity to pitch their project(s) to market parties and together discuss opportunities and pitfalls. The results of the different discussions showed the importance of bringing these parties together at an early stage.

The market parties showed their willingness to participate… so let’s make it a habit!

We would like to thank all participants and especially our HPP-PUBLIC members for making this day possible: Gemeente Arnhem, Gemeente Enschede, Gemeente Groningen, Gemeente Nijmegen, Rijksvastgoedbedrijf, Gemeente Schiedam & Gemeente Tilburg

For HPP this afternoon was an excellent opportunity to work on our mission to connect people, companies, networks and organizations.

 

Read the full article in Dutch

Voor een zaal vol enthousiaste deelnemers van HPP en hun gasten gaf Jan van Den Hogen, bestuurslid van HPP, het startsein voor het nieuwe evenement: de HPP Pitch & Matchmaking Day

Rijksbouwmeester Floris Alkemade nam het stokje van hem over en gaf de aanwezigen de kernpunten mee, voor wat betreft zijn visie over de waarden van Nederland wanneer wij als sector mooie dingen gaan bedenken. Vervolgens was het beurt aan de gemeenten om hun pitch te maken. De deelnemers werden over diverse zalen verdeeld om te luisteren en actief hun commentaar te leveren. De tijd was veelal te kort voor de discussie, dus die werd later nog eens dunnetjes over gedaan.

Discussies over de vraag van de gemeente Arnhem “Hoe vullen wij onze laatste kavel in met nieuwe leisureconcepten” werd door de deelnemers beantwoord met een vernieuwend woningbouw concept. Het was meer dan duidelijk dat er bij de pitches de meest uiteenlopende vragen op tafel kwamen die allen uitdaagde tot discussie.

Het Bied book van het Rijksvastgoedbedrijf bleef de gemoederen lang bezighouden zelfs tot bij de einddiscussie.

Kortom, een geslaagde middag die laat zien hoe belangrijk het is dat gemeenten in discussie gaan met marktpartijen in een vroegtijdig stadium of gewoon omdat ze hun kennis willen toetsen aan de markt. Een ding is zeker: de marktpartijen staan er open voor, dus laten we hier een gewoonte van maken.

Voor ons een mooie gelegenheid om het HPP netwerk samen te brengen en een invulling te geven aan onze missie: “HPP connects people, companies, network and organisations