In de klokkentoren… Sander Dekker


  General news

 

[In English]

Het was een onstuimige afgelopen tijd voor Sander Dekker en zijn collega’s van Cordeel. Niet alleen moesten ze innovatief zijn om veilig te kunnen blijven werken op de bouwplaats, ook werden ze gedwongen constant te schakelen vanwege de wereldwijde stijging in materiaalprijzen. Toch was er ook tijd en ruimte om te kijken naar de toekomst. Sander: “We zijn een pad ingeslagen naar een duurzamere toekomst, niet alleen in ons productieproces, maar ook op het gebied van de well-being van onze mensen”.

Sander Dekker is Chief Commercial Officer van Cordeel Nederland, een onafhankelijke (ontwikkelende) bouwer met vestigingen in België, Nederland, Bulgarije en Servië . Hun doelstelling is om de CO2 uitstoot zo snel mogelijk naar beneden te halen en ze streven naar een emissieloze bouwplaats rond 2024/2025. Sander: “We hebben onze eigen productiefaciliteiten en zien kansen in duurzame versnelling door de verticale integratie, oftewel het beter op elkaar afstemmen van de verschillende processen.”

Duurzamer bouwen
Naast het sneller bouwen zijn ze ook aan het onderzoeken hoe ze duurzamer kunnen bouwen. Zo hebben ze door de overname van Imtech in 2015 de middelen en expertise om te experimenteren met klimaatneutrale en circulaire materialen en bouwprocessen. Het in huis hebben van deze kennis en kunde is volgens Sander de kracht van het familiebedrijf Cordeel:

“We hebben altijd geïnvesteerd in mensen, hun expertise en hun well-being. Dat is dan ook onze waardevolste asset.”

Waardevolle partner
De doelstellingen van Cordeel op het gebied van duurzaamheid sluiten goed aan op de speerpunten van o.a. de bedrijven, multinationals en overheden waar ze voor werken. Sander:

“Vroeg of laat moeten we allemaal CO2-proof bouwen en door daar vol in te investeren geven we niet alleen het goede voorbeeld, maar zijn we ook een waardevolle partner om samen met opdrachtgevers te werken aan verduurzaming.”

Samenwerking HPP leden
Een samenwerking waar Sander erg blij mee is, is het project Boompjes in Rotterdam waar Cordeel samen met HPP-leden APF International (ontwikkelaar) en Amvest (opdrachtgever) twee prominente woontorens bouwt met uitzicht op de Erasmusbrug. Sander: “Een mooi voorbeeld van mensen die elkaar ontmoeten, begrijpen en samen zoeken naar een oplossing. En een voorbeeld dat het netwerk van HPP typeert; een goede balans aan partijen en mensen die werken volgens dezelfde waarden en op hetzelfde beslissingsniveau.”

 


 

In januari 2021 namen een aantal van onze beslissers plaats in de klokkentoren van Capital C Amsterdam en deelden ze hun wensen en voorspellingen voor het jaar 2021. Elke maand lichten we er één uit. Vorige maand hoorden we meer over het verhaal van Tessa Flantua (Rijksvastgoedbedrijf). Bekijk de video voor alle verhalen.

 

 

Holland Property Plaza is hét netwerk voor beslissers in de vastgoedsector.

Meer weten?