NS nieuw lid van Holland Property Plaza


  General news, HPP-PUBLIC

 

Foto NS: ingebruikname nieuw watertappunt station Heerlen door Anneke de Vries (li) en Sebastiaan de Wilde (re).

[In English]

NS tekent voor een lidmaatschap van  Holland Property Plaza. Met hun toetreding wil NS graag de verbinding leggen met de publieke partijen en marktpartijen binnen de HPP Community. Door op beslissingsniveau in gesprek te gaan en kennis te delen hoopt NS gezamenlijk de rol van het station binnen de stad en in een bredere regionale en strategische planningscontext te definiëren.

De ontwikkeling van stationslocaties is afgelopen jaren al meermaals het thema geweest van de bijeenkomsten die HPP voor haar leden organiseert. Afgelopen februari sloten NS, ProRail en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan om inzicht te geven in hun gezamenlijke Ontwikkelagenda Toekomstbeeld OV 4040, dat als doel heeft om betere stations te ontwikkelen voor alle gebruikers.

Kennis delen op hoog strategisch niveau
Holland Property Plaza en NS zien de kracht van het uitwisselen van gedachten over de toekomst van stationsgebieden op een hoog strategisch niveau. Christa Thijssen (Directeur HPP): ‘De uitwisseling tussen de vertegenwoordigers van steden, ontwikkelaars en prominente stakeholders rondom de ontwikkeling van stationslocaties tijdens onze bijeenkomsten is veelbelovend en toont de buitengewone Nederlandse deskundigheid in samenwerking.’

Door samenwerking Nederland duurzaam bereikbaar
Anneke de Vries (directeur Stations en RvB lid NS) en Sebastiaan de Wilde (directeur Vastgoed NS Stations) treden als vertegenwoordigers van NS in de HPP Community op. Anneke:

‘Wij zien de kennisuitwisseling tussen partijen uit het HPP netwerk als een mooie kans om aan onze strategie te werken, namelijk Nederland duurzaam bereikbaar maken voor iedereen.’

De eerstvolgende online bijeenkomst van HPP in dit thema staat gepland op donderdag 3 juni over de toekomst van het station. Verschillende gemeenten waaronder Groningen, Nijmegen, Schiedam en Tilburg zullen deelnemen om inzicht te geven in de ontwikkeling van hun station en welke partijen ze hierbij zoeken.

 

Holland Property Plaza is hét netwerk voor beslissers in de vastgoedsector.

Lees hier meer over een lidmaatschap.