Bouwen en fietsen in regio Twente


  General news

 

Over een maand staan wij aan de start van HPBike & Hike 2024 en verkennen wij met ruim 60 HPP-leden de regio Twente. Sponsor van dit evenement en HPP-lid Alfred Bolks, CEO VanWonen, is zowel op vastgoed- als op fietsgebied goed bekend in de regio. Hij heeft meegedacht bij het uitzetten van twee mooie fietsroutes langs onder andere Hengelo, een stad waar VanWonen recentelijk is begonnen met de gebiedsontwikkeling Lange Wemen. 

VanWonen, gebieds- en vastgoedontwikkelaar, creëert woningen en leefomgevingen voor de gezondste generatie. Met een landelijke overheid die zich steeds meer terugtrekt zien zij een maatschappelijke rol als ontwikkelaar om samen op te trekken met gemeenten. Ze bouwen zowel aan binnenstedelijke transformaties als nieuwbouw in buitengebieden, groot- en kleinschalig, en steeds vaker in combinatie met commercieel vastgoed, zorg of andere gemixte vormen.

Gebiedsontwikkeling Lange Wemen
Een van deze gebiedsontwikkelingen is Lange Wemen, een stukje binnenstad dat grondig wordt getransformeerd. Het oude winkelcentrum maakt plaats voor een nieuwe woonwijk, een nieuw winkelcentrum met appartementen, een horecaplein en ondergronds parkeren. De eerste stap is de zogenaamde horecawand Lange Wemen (start bouw half mei, gerealiseerd door Trebbe). Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan het masterplan voor (de rest van) Lange Wemen.

HPBike & Hike in regio Twente
Van donderdag 20 tot zaterdag 22 juni zijn wij met HPBike & Hike te gast in de regio Twente en verblijven wij op uitnodiging van wethouder Jeroen Diepemaat in de gemeente Enschede. Deze dagen zullen in het teken staan van netwerken en kennismaken met de regio, met haar uitdagingen en vastgoedkansen. André ten Vergert (Directeur VanWonen), verantwoordelijk voor Lange Wemen, fietst ook mee met HPBike, net als Auke Schipper (Ontwikkelmanager).

Lees meer over HPBike & Hike