Een HPP onderonsje: Mark Kuijpers & Hans Vermeeren


  Blogs, General news, HPP-IREIN & Finance

 

[Read in English]

We zijn de hele dag druk met overleggen, nadenken, beslissen en handelen. Hoe belangrijk is het om te midden van de dagelijkse business even stil te staan en verbinding te maken? Bij Holland Property Plaza weten we het antwoord. Heel belangrijk! Dus daar gingen we. Met ons oranje HPP zitje, op pad door Nederland. Op bezoek bij de beslissers uit ons netwerk. Op zoek naar verbinding. Een échte.

We zetten onze oranje stoeltjes op het kantoor van Greystar met uitzicht over de stad. Het is tijd voor een nieuwe verbinding, namelijk tussen Mark Kuijpers (Managing Director, Greystar) en Hans Vermeeren (Head of Asset Management Netherlands, Patrizia). Beide beslissers zijn verantwoordelijk voor een indrukwekkend portfolio aan projecten, hetzij ontwikkeld, hetzij geïnvesteerd. Wat hebben ze gemeen, wat kunnen ze van elkaar leren en hoe kunnen ze elkaar versterken?

Lange-termijn visie
Over de koersvastheid van de vastgoedsector, zowel aan de private als publieke kant, zijn de mannen kritisch. Mark: “We sturen momenteel heel erg op incidenten, terwijl we als sector juist de lange lijnen moeten bewaken. In het bijzonder omdat de uitdagingen waar we voor staan, zoals klimaatverandering en demografische ontwikkeling, ook vragen om een lange-termijn visie”. Hans: “Ja, de focus moet echt op de lange-termijn ambitie en daar is een gezamenlijke agenda en aanpak voor nodig. Wat is de stip op de horizon en hoe gaan we ons als sector organiseren om daar te komen?”

Divers aanbod
Ook zien de beslissers de noodzaak voor meer diversiteit in de sector. Mark: “We moeten durven om meer verscheidenheid in woonvormen te creëren. Het gros van wat we als sector ontwikkelen zijn rijen en hoekwoningen in de wijk of appartementen in de stad. Alles daartussenin is eerder uitzondering dan regel. Ik denk dat het goed zou zijn om een meer divers aanbod te creëren, vooral omdat je een toename ziet van het aantal eenpersoonshuishoudens zowel bij jongeren, kleine gezinnen, als bij ouderen. Daar is nu eigenlijk nauwelijks nieuwbouwaanbod voor”. Hans: “Ja, ook omdat het traditionele beeld van wonen, werken en recreëren steeds meer vermengd is. Corona is daar natuurlijk een katalysator in geweest. Het is belangrijk dat deze veranderende levenswijze zich vertaalt in de projecten die wij maken. Wij moeten daarin met vastgoed faciliterend zijn”.

Diversiteit in de sector
Naast diversiteit in het eindproduct zien ze ook het belang van diversiteit in de beroepsgroep. Mark: “We zouden actiever moeten kijken naar meer vrouwen, verschillende nationaliteiten en culture achtergronden in onze sector”. Hans: “En het binnenhalen van branchevreemde invloeden”. Mark: “Absoluut, meer diversiteit in de sector zal uiteindelijk ook helpen om ook meer diversiteit in ons aanbod te creëren.

In gezamenlijkheid veel doen
De laatste vraag die op tafel ligt is een interessante: hoe zouden de twee beslissers elkaar kunnen versterken? Hans: “Ik heb het idee dat we in zaken, maar ook als persoon een vergelijkbare ambitie hebben. Een mooie stap zou zijn om elkaar meer op te zoeken, gelijkgestemden om ons heen te verzamelen en te zorgen dat we in gezamenlijkheid veel kunnen doen. Bijvoorbeeld in communicatie richting de overheid, maar ook in onze duurzaamheidsambities of het laten verkleuren van onze projecten”. Mark: “Dat vind ik wel een hele goede. Het is toch een beetje vastgoedeigen om heel erg in je eigen projecten bezig te zijn, terwijl de worstelingen die ik heb exact hetzelfde zijn als die van jou en die van onze concullega’s”.

Mooie voornemens dus en HPP is graag het platform dat deze verbinding faciliteert.

Holland Property Plaza is hét netwerk voor beslissers in de vastgoedsector. Meer weten?

> Ontmoet enkele beslissers en lees alles over onze communities.