HPP in gesprek over het Central Innovation District in Den Haag


  General news, HPP-PUBLIC, HPP-REDA

 

Het Central Innovation District (CID) is een nieuw stuk Haags Centrum: een complexe binnenstedelijke opgave waar alle vraagstukken samenkomen t.a.v. mixed-use gebouwen, waardevolle openbare ruimten, de mobiliteitstransitie en klimaatadaptatie. Op locatie Bellevue, bij woningcorporatie Staedion en met uitzicht op de bouwplaats, gingen wij in gesprek over de ontwikkelingen. Aan tafel zaten de gemeente Den Haag, NS Stations, Rijksvastgoedbedrijf en overige HPP-leden.

Een impressie

Mirko Buining (Programmadirecteur gebiedsontwikkeling CID, Gemeente Den Haag): “Het was een prettig intensieve en goed gemodereerde uitwisseling van kennis en ervaring rondom gebiedsontwikkeling in het CID en vastgoedontwikkeling rondom de intercitystations.” Hij vertelde in zijn presentatie onder andere over het creëren van innovatieclusters voor economische groei en functiemenging als randvoorwaarde voor innovatiedistricten.

Ook Daan Klaase (Manager Planontwikkeling, NS Stations) verzorgde een presentatie en gaf inzicht waarom het CID-gebied met haar drie Intercity stations een uniek gebied is: “Om Nederland duurzaam bereikbaar te maken moeten we verdichten op de best bereikbare plekken. Door de goede bereikbaarheid van het CID is stedelijke verdichting in dit gebied een logische keuze”.

Op uitnodiging van bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk vond de bijeenkomst plaats bij woningcorporatie Staedion. Namens het HPP-team willen wij Gijsbert en Dré Boidin (Managing Director, Staedion) bedanken voor hun gastvrijheid. Het was mooi om de ontwikkelingen met eigen ogen te kunnen aanschouwen en zoals Gijsbert benadrukt, te kunnen zien hoeveel potentie de locatie Bellevue heeft voor een mooie doorontwikkeling van dit stukje stad.

Bekijk meer HPP nieuws