HPP op bezoek in het ctPark Amsterdam Cityhub


  General news

 

Op 9 november heeft HPP een indrukwekkende bijeenkomst gehad in het ctPark Amsterdam Cityhub, de next generation oplossing voor stadsdistributie. Gastheren waren Wim Beelen, de drijvende kracht achter dit immense, multifunctionele gebouw in de Hemhavens van Amsterdam, en Bert Hesselink namens CTP, de eigenaar.

Wim Beelen is een gepassioneerd denker en doener. Een man met een visie en een missie om de logistieke wereld duurzamer en tegelijkertijd efficiënter te maken, en daartoe conceptuele gebouwen zoals deze Cityhub te ontwerpen. Het aanwezige publiek was bijzonder onder de indruk van het gloedvolle betoog van Wim, wat duidelijk maakte dat logistiek een systeemrelevante rol vervult in het dagelijks bestaan. Ook maakte hij duidelijk dat logistiek heel goed past in het hedendaags maatschappelijk denken over duurzaamheid en ging hij in op het belang van stadslogistiek in de complete bevoorradingsketen.

 

Niet minder interessant was de bijdrage van Tim Beckman namens Intospace, die compleet nieuwe concepten van logistieke gebouwen liet zien. Deze nieuwe concepten vormen niet alleen een geïntegreerd deel met de omgeving waarin zij gebouwd worden, het zijn ook architectonische hoogstandjes en voldoen aan alle duurzaamheidsaspecten. Als logistieke gebouwen in een al bebouwde omgeving geaccepteerd kunnen worden, heeft Tim de weg daartoe geplaveid.

Rest ons de gastheren nog te danken voor het bijzonder smakelijke buffet, en wat ook bijzonder vermakelijk bleek was de rondleiding door de ctPark Cityhub, die tot 12.00 uur ’s nachts heeft geduurd. Dat was iets voor de diehards onder de HPP leden, want in een gebouw van honderdduizenden vierkante meters, maak je wel een paar wandelkilometers.

Lees meer over onze blogs & bijeenkomsten.