HPP-Y-GEN op citytrip in Antwerpen


  General news, HPP-Y-GEN

 

[Read in English]

HPP-Y-GEN, onze community met de volgende generatie beslissers, groeit en ontwikkelt. Na een jaar lang ontmoetingen via het scherm stond er nu een heel leuk uitje op de planning: een citytrip naar Antwerpen! Samen met onze leden Cordeel en Whitewood organiseerden we een leuk programma met een interessante mix van commercieel, recreatie en residentieel vastgoed. Ook kregen we een kijkje in de keuken bij ons lid CONIX RDBM.

Onder het genot van heerlijke Belgische koffiekoeken startten we vrijdagochtend onze dag met een wandeling door het Antwerpse centrum richting de London Tower. Het London Tower-project, een complex van ongeveer 42.000 m2, is ontworpen door CONIX RDBM. Het is een hedendaagse uitwerking van kwalitatieve hoogbouw en vormt een voorbeeld van de kwaliteiten van stedelijke verdichting. In een leuke presentatie lieten ze ons zien hoe het project op architecturaal en stedenbouwkundig niveau een dialoog aan gaat met het plaatselijke stedelijke landschap.

Na een wandeling over ’t Eilandje, werden we met een heerlijke lunch ontvangen door Whitewood in The Beacon. Tijdens een presentatie en rondleiding lieten ze zien hoe ze dit voormalige Tolhuis, in zeer slechte staat, in samenwerking met AG Vespa hebben omgetoverd tot een internet hub. The Beacon is uitgegroeid tot een echte IoT community, waarin grote en kleine bedrijven, startups en scaleups, onderzoekers en kapitaalverschaffers elkaar vinden.

 

 

 

Ons laatste inhoudelijke bezoek stond op de planning bij een van Belgisch grootste aannemers, Cordeel, met hun hoofdkantoor en eigen productiefaciliteiten vlakbij Antwerpen. Ze lieten ons zien hoe ze met praktische toepassingen toewerken naar hun doel: de snelste bouwer worden van Europa, op een veilige, slimme en kwaliteitsvolle manier. Als afsluiting presenteerde de innovatie (C-Innovation) afdeling van Cordeel ons over hun voortgang in de toekomst van het bouwen.

Het was super leuk en interessant om bij de verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te krijgen en over de uitdagingen en aanpak van hun projecten te horen. Na de intensieve inhoudelijk dag was het tijd voor wat ontspanning in het Antwerps café de 7Schaken onder het genot van een diner van echte Belgische gerechten en daarna de nodige Belgische biertjes.

Zaterdagochtend stond er voor de liefhebbers nog een georganiseerde stadstour op het programma. Een wandeling waarbij werd stilgestaan bij winkels, gebouwen en plekken die bepalend zijn geweest voor de ontwikkeling van Antwerpen als modestad. Kortom, een memorable trip en leuke manier om elkaar beter te leren kennen. De volgende bijeenkomst van HPP-Y-GEN staat gepland op maandag 22 november. Tot dan!

Meer weten over de HPP-Y-GEN Community?