Long at Home maakt maatschappelijke impact in regio Twente


  General news

 

Eind juni staan wij aan de start van HPBike & Hike 2024 en verkennen wij met ruim 60 HPP-leden de regio Twente. Sponsor van dit evenement en HPP-lid Long at Home is met haar innovatieve welzijns-, zorg- en woonconcepten al bekend bij verschillende gemeenten. Onder andere in Rijssen en Nijverdal creëren ze vernieuwende oplossingen voor de groeiende maatschappelijke problemen in de zorg rond huisvesting voor ouderen. 

Long at Home initieert, ontwikkelt en exploiteert de concepten in een langdurige samenwerking met ontwikkeld bouwer Ten Brinke Group. Comfor, een 100% eigen dochterorganisatie van Long at Home, verzorgt de 24-uurszorg en services voor ouderen uit de omgeving. Door de bundeling van meerdere kleinschalige locaties, kunnen ze kwalitatief hoogwaardige zorg bieden en zoveel mogelijk ouderen bedienen. Met hun concept maken ze écht maatschappelijke impact: ze staan in verbinding met de buurt, creëren ‘noaberschap’ en gaan eenzaamheid tegen.

Welzijns-, zorg- en woonconcepten in regio Twente
Een mooi voorbeeld van de concepten vind je in het centrum van Rijssen. Daar wordt een voormalige winkel getransformeerd naar 30 woonzorgstudio’s (oplevering naar verwachting Q3 2025). Het is een iconisch gebouw en is aangemerkt als beschermd stadsgezicht. De senioren die hier komen te wonen staan op deze manier in het middelpunt van de samenleving. Een ander mooi voorbeeld is een prachtig gelegen boerderij in Nijverdal die wordt getransformeerd naar 30 woonzorgstudio’s voor ouderen met een intensieve zorgvraag (oplevering naar verwachting Q1 2026). Deze locatie is gelegen in het groen met het centrum op loopafstand. Bewoners kunnen enerzijds de reuring opzoeken en anderzijds leven in de rust en natuur.

HPBike & Hike in regio Twente
Van donderdag 20 tot zaterdag 22 juni zijn wij met HPBike & Hike te gast in de regio Twente en verblijven wij op uitnodiging van wethouder Jeroen Diepemaat in de gemeente Enschede. Deze dagen zullen in het teken staan van netwerken en kennismaken met de regio, met haar uitdagingen en vastgoedkansen. Als sponsor van het evenement zal Long at Home ook aanwezig zijn en mee fietsen en wandelen.

Lees meer over HPBike & Hike