Stichting Cokopen kiest voor HPP-lidmaatschap


  General news, HPP-REDA

 

Het nieuwe jaar start goed: Stichting Cokopen is het allereerste nieuwe HPP-lid van 2023. Bart Hartman, initiatiefnemer van Cokopen, vertelt: “Nadenkend over de vraag hoe we onze Cokopen-oplossing zo snel mogelijk onder de aandacht kunnen brengen van gemeenten en andere stakeholders, werden wij van verschillende kanten op HPP gewezen. Na een gesprek met Christa was ik snel overtuigd van de toegevoegde waarde van HPP om Cokopen op de kaart te zetten’.”

Stichting Cokopen heeft een innovatieve oplossing ontwikkeld om huishoudens met een middeninkomen een betaalbare woning te bieden. Cokopen is er speciaal voor personen en gezinnen die te veel verdienen voor een sociale huurwoning, maar te weinig vermogen of inkomen hebben om een huis te kopen.

Als je een Cokoopwoning krijgt toegewezen, betaal je een maandelijkse huur die lager is dan vrije sector huur en je bouwt vermogen op. Afhankelijk van de grootte van de woning en het aantal jaren dat je in de woning verblijft, ontvang je bij vertrek een bedrag van €6.500 – €30.000. Hiermee kun je een volgende stap in je wooncarrière maken. Onlangs is het Cokopen-team gestart met de introductie van Cokopen bij gemeenten en woningcoöperaties. Met als doel om voor eind 2023 de eerste 500 Cokoop-woningen te realiseren.

Cokopen is lid geworden van de HPP-REDA Community, een community voor vastgoedontwikkelaars en adviseurs. Vertegenwoordigers van Cokopen binnen de HPP Community zijn Bart Hartman (Initiatiefnemer) en Eelko Korteweg (Bestuurslid). Meer weten over HPP-REDA en wie er lid zijn?

Lees meer over de HPP-REDA Community.