In de klokkentoren… Ellen Schindler


  Blogs, General news

[In English]

‘We gaan weer maken’ voorspelde HPP beslisser Ellen Schindler voor het jaar 2021, afgelopen januari in de klokkentoren van Capital C, ‘niet alles hoeft meer digitaal’. Ze hoopt dan ook dat eind april het bloed weer meer gaat stromen en dat De Zwarte Hond kan bijdragen aan die nieuwe energie in de samenleving.

De Zwarte Hond is een ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw en strategie. Maatschappelijke betrokkenheid zit in hun DNA en vanuit ruimtelijke discipline draagt het bureau bij aan sociale en economische kwesties. Als CEO van dit bureau is het aan Ellen om richting te geven en samenhang te creëren.

‘April 2020 vergde focus en schakelen op microniveau. Dit jaar wil ik weer meer uitzoomen en de stip op de horizon zetten.’

2021 staat dan ook in het teken van optimalisatie van ‘Het Nieuwe Nu’. ‘Dat maken doen we bij De Zwarte Hond op verschillende manieren. Veel projecten zijn of gaan in uitvoering en daarmee staan we onverminderd in de doe-stand, maken in letterlijke zin dus. Daarnaast hebben we het afgelopen jaar bij veel projecten kunnen laten zien dat wij een bureau zijn dat kan helpen in het mogelijk-maken. Hoe krijg of houd je een project aan de gang? Daar zijn we goed in. Onze volgende uitdaging is om te kijken naar een manier om terug te komen naar kantoor, door met name te experimenteren met het hybride werken, én misschien ook wel in het anders samenwerken in projecten. Dan gaat het om een nieuwe vorm van samen-maken.

Belangrijk in dit alles, is het besef dat niet alles terug hoeft naar de pre-Corona tijd. ‘Corona heeft niet alleen slechte dingen voortgebracht, er zijn ook interessante en spannende dingen ontstaan.’ Serendipity noemt ze dat. Ze heeft haar werknemers dan ook uitgenodigd om gebruik te maken van de ruimte en lucht die is ontstaan om privé en werk te organiseren. ‘Pak je eigen kansen en wees onderdeel van de veranderingen!’.

Om een visie vorm te geven en de stip aan de horizon te kunnen zetten is het voor Ellen belangrijk om voortdurend met verschillende mensen in gesprek te gaan. Holland Property Plaza is hierin van grote waarde.

‘HPP brengt mij op een ontspannen en informele manier in contact met mensen die ik altijd al had willen spreken’.

Volgende maand in de klokkentoren horen we meer over beslisser Ralph Mamadeus (Change=) en zijn visie op de vastgoedsector in 2021. Heb jij het verhaal van beslisser Harry van Zandwijk (Jan Snel) gemist? Lees hier zijn verhaal.

 

Holland Property Plaza is hét netwerk voor beslissers in de vastgoedsector.

Meer weten?