In de klokkentoren… Harry van Zandwijk


  Blogs, General news

[In English]

In Nederland kijken we terug op een bewogen maand maart. De verkiezingen trokken miljoenen mensen naar de stembus en de uitslag toont wederom een divers gekleurd landschap. Komt er die politieke aardverschuiving die decision-maker Harry van Zandwijk (CEO Jan Snel) voorspelde?

In januari nam hij plaats in de klokkentoren van Capital C en blikte hij vooruit op het jaar 2021, in het specifiek op de maand maart. Zijn hoop is dat de bouwwereld kan profiteren van de verschuivingen in de politiek. Harry: ‘We hebben nieuwe impulsen nodig zodat er meer gebouwd kan worden en we het tekort op woningen kunnen inlopen’.

Zijn boodschap aan de vastgoedsector is dan ook: ‘Ga vol in gesprek met de politiek om de bouw van nieuwe woningen aan te jagen’.

Aan het hoofd van modulair industrieel bouwbedrijf Jan Snel is hij een van de grote aanjagers van nieuwe woningen in Nederland, gebouwd volgens een innovatieve en modulaire bouwmethode. Met hun aanpak bouwen ze onder gecontroleerde omstandigheden efficiënt en productief in hun eigen fabriekshallen. Een moderne aanpak die volgens hen een tijdswinst oplevert van 30 tot 50 procent en de CO2-uitstoot per project halveert.

De overname van Jan Snel door het Japanse miljardenbedrijf Daiwa House Group toont de wil van Jan Snel om door te groeien en Europa te veroveren op het gebied van modulaire bouw. Harry: ‘Eind 2021 zeg ik tegen mijn mensen dat ze ontzettend hard hun best hebben gedaan om Jan Snel in Europa op de kaart te zetten en hoe trots ik daar op ben’.

Wat betreft de samenwerking met Holland Property Plaza ziet Harry mooie kansen om op bestuurlijk niveau in overleg te gaan met andere vastgoedpartijen en in contact te komen met de politiek.

Harry: ‘HPP is voor Jan Snel heel belangrijk. Het is wat mij betreft het beste netwerk in de vastgoedsector’.