In de klokkentoren… Ralph Mamadeus


  Blogs, General news

[In English]

‘Ik zou ervoor willen pleiten om vastgoed in te zetten als tool’, aldus HPP beslisser Ralph Mamadeus. Hij nam afgelopen januari plaats in de klokkentoren van Capital C en deelde met ons zijn visie op de vastgoedsector. ‘Het is tijd om breder te kijken naar de term ontwikkelen en vastgoed in te zetten om een hoger doel te dienen’.

Ralph Mamadeus is oprichter en CEO van Change=, ontwikkelaar van moderne, flexibele woonconcepten voor jonge werkende mensen. Ze focussen zich op het ontwikkelen van een duurzame community en bieden hun bewoners meer aan dan alleen een woning. En dat is precies wat Ralph graag wil terugzien in de gehele vastgoedsector. ‘Vastgoed is zo bepalend. Laten we ontwikkelen vanuit demografie en vastgoed inzetten om verschillende doelgroepen te helpen.

Focus niet op een woning als eindproduct, maar op wonen en de gehele beleving hieromheen. Dan ben je eigenlijk geen vastgoedontwikkelaar meer, maar een maatschappelijk conceptontwikkelaar.’

Hij hoop dat het tij in 2021 gaat keren en dat covid de ruimte heeft geboden om even stil te staan en na te denken over hoe we onze maatschappij willen inrichten. Het belangrijkste hierbij volgens hem is dat we denken vanuit de gebruiker. ‘Hoe wil je zelf leven en behandeld worden?’. Ook pleit hij voor meer samenwerking en het kijken naar domeinen buiten onze sector. ‘We moeten digitalisatie echt gaan omarmen’.

Een prachtig voorbeeld van het ontwikkelen voor (en met) de gebruiker, versterkt met de juiste techniek, is hun nieuwe concept Change= PRO. Change= PRO is een innovatief werkconcept dat flexwerkplekken, vergaderruimtes en een auditorium met waardevolle services aanbiedt. Het concept is gericht op de zelfstandige ondernemer, grotere bedrijven en niet te vergeten, de eigen bewoners van Change= zelf. ‘Bij Change= PRO krijgt ieder de kans om zijn verhaal te doen en hoop ik we met elkaar een nieuwe toekomst creëren.’

Samenwerking binnen, maar ook buiten de sector, vindt hij bij Holland Property Plaza. ‘Bij HPP komen alle vastgoedmensen die er toe doen samen.

De faciliterende en verbindende rol van HPP zijn voor mij en Change= erg waardevol en de educatieve en moraliserende rol maken écht het verschil. Christa denkt mee en is voor mij een geweldig klankbord.’

Volgende maand in de klokkentoren horen we meer over beslisser Paul Trip (MRP Development) en zijn visie op de vastgoedsector in 2021. Heb jij het verhaal van beslisser Ellen Schindler (De Zwarte Hond) gemist? Lees hier haar verhaal.

 

Holland Property Plaza is hét netwerk voor beslissers in de vastgoedsector.

Meer weten?