In de klokkentoren… Tessa Flantua


  Blogs, General news

 

[In English]

Een half jaar geleden blikte Tessa Flantua vooruit op de uitdagingen waar we als land voor staan omtrent de woningbouw en het klimaat. ‘Ik hoop dat we een goede bijdrage kunnen leveren aan de woningbouwopgave en hierin ook een plek kunnen creëren voor onze kwetsbare doelgroepen’. Maar, benadrukt ze, dat kunnen ze als overheid niet alleen. Een goede samenwerking met marktpartijen is hard nodig om de (maatschappelijke) doelstellingen te bewerkstelligen.

Tessa Flantua is hoofd afdeling Verkoop & Gebiedsprojecten bij het Rijksvastgoedbedrijf, verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland. Naast het verkopen van vastgoed zet het Rijksvastgoedbedrijf zich ook in voor gebiedsontwikkelingsprojecten om zo waardecreatie in de omgeving te stimuleren.

Als overheidspartij ziet Tessa het belang van hun coördinerende en initiërende rol. Ze vervullen in verschillende projecten de trekkersrol, bijvoorbeeld als het gaat om het verbinden van gebouweigenaren om gebouwen op termijn energieneutraal te maken.

‘Wat we nu kunnen op het gebied van duurzaamheid vergeleken met tien jaar terug is bizar. Echter, we moeten wel massa creëren om alles wat we kunnen ook te implementeren’.

De uitdagingen in de vastgoedsector die ze ziet, liggen vooral op organisatorisch vlak. Ze pleit ervoor dat we niet in eigen belangen blijven hangen maar denken in gezamenlijke belangen om zo de behoefte en het doel van de regio te vervullen. De samenwerking met marktpartijen hierin is voor haar niet weg te denken en ze zijn dan ook lid bij Holland Property Plaza om de unieke en informele manier waarop HPP de publieke- en marktpartijen bij elkaar brengt.

Samenwerking op alle vlakken en zorgvuldig omgaan met alle vastgoedposities is voor haar heel belangrijk.

‘We moeten als overheid goed passen op Nederland en met name de kwetsbare groepen in onze samenleving zoals kansarme jongeren, asielzoekers en arbeidsmigranten’.

Haar persoonlijke wens is om ook hen op een goeie manier te huisvesten en kansen te geven in onder andere werkgelegenheid.

In januari sprak ze de hoop uit dat we als wereld in juli wat meer vooruit kunnen kijken, successen kunnen vieren en meer live kunnen samenwerken. Ze opperde het idee van een borrel op het strand en dat idee hebben wij maar al te graag geïmplementeerd. Wij toasten vanmiddag op het strand van Zandvoort op het begin van de zomer en het live weerzien van de leden in onze community. Cheers!

 


 

In januari 2021 namen een aantal van onze beslissers plaats in de klokkentoren van Capital C Amsterdam en deelden ze hun wensen en voorspellingen voor het jaar 2021. Elke maand lichten we er één uit. Vorige maand hoorden we meer over het verhaal van Paul Trip (MRP). Bekijk de video voor alle verhalen.

 

 

Holland Property Plaza is hét netwerk voor beslissers in de vastgoedsector.

Meer weten?