In de klokkentoren… Wiggert Karreman


  Blogs, General news, HPP-IREIN & Finance

 

[In English]

Wiggert Karreman pleit voor vastgoed met impact. De meeste energie krijgt hij van projecten die iets toevoegen aan de omgeving en van betekenis zijn voor de gebruiker. Dat we hierin de lessen van covid moeten meenemen voor een gezondere mix van werk en privé moge duidelijk zijn. Wiggert: “We zijn een commercieel bedrijf, dus commercie is onze drijfveer. Echter, ik wil niet dat we ons hierop blindstaren, maar ook oog hebben voor de mens en omgeving. We willen waarde toevoegen aan vastgoed én de stad.”

Wiggert Karreman is Managing Director bij APF International, een onafhankelijke beheerder van vastgoedfondsen, beleggingsbeheerder voor institutionele beleggers (al dan niet in joint ventures) en ontwikkelaar van vastgoed met bijzondere en vernieuwende concepten. Investeren in woningen en kantoren, en dit in de prettigste leefomgeving, staat bij APF International hoog in het vaandel. Hierin dragen zij zorg voor de realisatie en het beheer. Wiggert: “We combineren veel disciplines. Zo denken we niet alleen na over vastgoed in stenen of techniek, maar ook over de financiering, (her)positionering, structurering en impact. Door anders te denken, signaleren we kansen en creëren we meerwaarde. Het liefst op een leuke manier, met fijne mensen.”

“Commercie is onze drijfveer, maar ik wil ook dat we oog hebben voor de mens en omgeving. We willen waarde toevoegen aan vastgoed én de stad.”

Vernieuwing in Utrecht
Twee projecten waar APF International vernieuwing brengt in de stad Utrecht zijn het Muntgebouw en Central Park. Beide gebouwen worden een plek om te werken, ontmoeten en verblijven, maar allebei in een volledig eigen stijl. Zo wordt het Muntgebouw als Rijksmonument een nieuw leven in geblazen om de geschiedenis een nieuwe betekenis te geven voor de ‘Utrechter’. Compleet tegengesteld vond even verderop de ontwikkeling Central Park plaats, een nieuw kantoorgebouw gelegen aan Utrecht Centraal Station in het nieuwe ‘Central Business District’, volledig BREEAM gecertificeerd en met een uniek stadspark op 45 meter hoogte.

Rem op ontwikkelingsplannen
Wiggert: “Na de oplevering van dit soort spectaculaire projecten wil je vol goede moed door, maar daar ligt nu juist een grote uitdaging. De capaciteit ontbreekt simpelweg bij de gemeenten. Dit zet een rem op mooie ontwikkelplannen. En dat niet alleen, ook de bouwers komen handjes en materialen te kort. Iedereen staat bij het poortje te wachten…”

“De capaciteit ontbreekt simpelweg bij de gemeenten. Dit zet een rem op mooie ontwikkelplannen.”

Samen zoeken naar antwoorden
Om tot oplossingen te komen moeten we volgens Wiggert in de vastgoedsector uit onze eigen cocon komen en samen zoeken naar antwoorden. Het contact met andere partijen vindt Wiggert bij Holland Property Plaza. Wiggert: “Bij HPP zit de juiste mix van partijen aan tafel om over dit soort urgente en brede thema’s in gesprek te gaan. Daarnaast is het HPP netwerk voor mij ook persoonlijk interessant. Christa Thijssen (directeur HPP) kent de mensen in het netwerk persoonlijk en weet zeer waardevolle verbindingen te maken.”

 


 

In januari 2021 namen een aantal van onze beslissers plaats in de klokkentoren van Capital C Amsterdam en deelden ze hun wensen en voorspellingen voor het jaar 2021. Elke maand lichten we er één uit. Vorige maand hoorden we meer over het verhaal van Marlies Zwols (OZ architects). Bekijk de video voor alle verhalen.

 

 

Holland Property Plaza is hét netwerk voor beslissers in de vastgoedsector.

Meer weten?